Dobrodošli na uradni spletni strani S.K.I.F. Slovenija

Welcome on official S.K.I.F. Slovenia website

32. DRŽAVNO PRVENSTVO S.K.I.F. ZVEZE SLOVENIJE, 2024 - Kvalifikacijski turnir

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

REGISTRACIJA ČLANOV SKIF ZVEZE SLOVENIJE ZA LETO 2024

Spoštovani člani društva, tudi letos poteka registracija aktivnih in podpornih članov SKIF zveze Slovenije. Ker smo kot društvo člani zveze se moramo z vsemi člani tudi uradno registrirati za tekoče leto 2024. Registracija poteka v času od 15.01.2024 do 20.02.2024.

34. Tradicionalni zimski SKIF seminar Murska Sobota 2024

Od petka 19.1. do nedelje 21.1.2024 smo se karateisti SKIF Slovenije ponovno tradicionalno družili na že 34. zaporednem zimskem seminarju v Murski Soboti. Na skupaj štirih treningih smo pod taktirko Shihana Ivana Čeriča 8. DAN – Hanshi, obdelali luknje v znanju in se kar se da dobro pripravili na številne aktivnosti v novem letu. Kot vedno sta mu pomagala Sensei Lovro Kokalj 6. DAN – Renshi, Sensei Darjan Rošker 7. DAN – Renshi in SKIF inštruktorji klubov.

V nedeljo so potekali izpiti za KYU in DAN pasove, kjer je bilo skoraj rekordno preko 60 kandidatov. Vsem čestitke za opravljene izpite in veliko uspehov v naprej.

Vabljeni ponovno naslednje leto. Oss!

Priprave A+B reprezentance za aktivnosti v 2024/25

13.1.2024 so v Mariboru potekale fizične priprave in testiranje A in B  reprezentance za aktivnosti v letu 2024/2025. Med glavnimi so mednarodna tekmovanja v začetku leta (Igea Marina, Ruše…). Istočasno se formira selekcija tekmovalcev za nastope na evropskih in svetovnih prvenstvih (Grčija 2025, Turčija 2026).

Karate-Do seminar - Japonska 2023

Mesec April, ( 11. – 22.), je bil za tri člansko zasedbo SKIF Zveze Slovenije, zelo navdihujoč. Najprej poln pričakovanj, že zaradi vnovičnih priprav na dolgo potovanje v deželo vshajajočega sonca in zelo močne specifično izrazite azijske kulture, nato zelo osrečujoč z vidika karate seminarja in druženja s karate prijatelji iz celega sveta, saj se z marsikom tri leta fizično nismo videli, zato je bilo pričakovati veliko veselja ob snidenju. Kulturna zadržanost po posledici kovida, je Japonski narod pripeljala k še večji previdnosti in tega je trenutno čutiti prav povsod, na primer zaščitne maske večinoma še vedno uporabljajo.

Uradni del karate seminarja je bil povezan tudi s počastitvijo, ceremonijo in poslovitvijo od umrlega mojstra Soke Hirokazu Kanazawe 10.Dan. Čustveno zelo močan dogodek in prav vsak, ki je bil v kongresni sobi pripravljeni za počastitev mojstra, si je lahko omislil trenutke, ki jih je sam preživel v njegovi družbi in njegova država kot članica v svetovni federaciji. Soke Kanazawa nas je zbral skupaj, kot družino in kot prave vdane karate delavce in delavke, ki skrbijo za kvalitetni karate v osebnem in svetovnem merilu. Več …

Reportaža iz 45. tradicionalnega karate-do turnirja “za pokal Ruš” 2022

V Rušah znova mednarodni

K.K. Š.D. Ruše 45. zapovrstjo gostil mednarodni karate turnir

Karate-do je v Rušah prisoten že od leta 1975 in kar 45. let zapovrstjo gosti eno najstarejših tovrstnih turnirjev v Evropi. Klub z bogato tradicijo je v vseh letih delovanja vzgojil preko 3300 karateistov, med njimi tudi mnoge državne, evropske in celo svetovne prvake v mnogih disciplinah. Shihan Ivan Čerič 8. DAN – Hanshi, nosi v Sloveniji ene najvišjih »budo« nazivov v tradicionalnem karateju in njegova strokovnost je prepoznana tudi v svetu. Zato se vsako leto pletejo prijateljski odnosi s tekmovalci in strokovnimi kadri iz mnogih evropskih držav, ki se pogosto vzajemno obiskujejo. Tudi letos so gostili preko 350 karateistov iz Slovenije, Češke, Romunije, Srbije, Madžarske in Belgije. Tekmovanje se je tradicionalno odvijalo v mnogih disciplinah tradicionalnega karateja, začenši s katami, v nadaljevanju pa tudi v tehničnih disciplinah in kumite-ju (prosti borbi).

Odlomek iz glasila “Ruški utrip”.