Dobrodošli na uradni spletni strani S.K.I.F. Slovenija

Welcome on official S.K.I.F. Slovenia website

Prihajajoče in aktualno / Upcoming events

10. - 14. 7. 2024

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

1. 6. 2024

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

25. 5. 2024

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

18. 5. 2024

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

20. 4. 2024

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

37. S.K.I.F. KARATE-DO SEMINAR »Izola Gashuku 2024«

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Reportaža iz finalnega turnirja državnega prvenstva SKIF Slovenije

Reportaža Televizije Maribor, na tem mestu se še enkrat zahvaljujemo vsem medijem.

Videogalerija

21.GRAND PRIX ČEŠKA 2024

Mesto Hradec Kralove je bilo tradicionalno prizorišče velikega mednarodnega karate turnirja in sicer 21.GRAND PRIX S.K.I.F. karate turnirja Češka 2024, ki je potekalo v soboto, 27.04. in v nedeljo, 28.04.2018.

Grand Prix turnirja se je udeležila tudi S.K.I.F. reprezentanca Slovenije:
Laura HORVAT (Š.D.-Ruše); Dorijan PETERKA, Maksimiljan MARKOČ, Renej FUJS, Gal ČASAR (vsi Tromejnik-Kuzma), Leon T.T.STRAUSS, Gaja M.T.STRAUSS, Branka STRAUSS, Boštjan UKMAR, Liam LETIĆ, Lovro KALUDER, Blaž DRAGAR in Jakob ŠERNEK (vsi Atom-Domžale). Reprezentanco sta vodila Sensei Darjan ROŠKER, 7.DAN-RENSHI in Sensei Lovrenc KOKALJ, 6.DAN-RENSHI.

Na samem Grand Prix turnirju je sodelovalo 9 držav: Češka, Italija, Poljska, Nemčija, Grčija, Ukrajina, Romunija, Danska in Slovenija oziroma 450 tekmovalcev in tekmovalk v vseh starostnih kategorijah in tekmovalnih skupinah.

Rezultati

 

Mladi upi, Densho Karate-Do Izola

S.K.I.F. reprezentanca Slovenije  se je na uradno povabilo TKF zveze Slovenije in TKS kluba Densho-Izola udeležila karate turnirja Mladi upi do 14 let, ki je potekal v nedeljo, 21.04.2024 v Športni dvorani OŠ Livade

S.K.I.F. zvezo Slovenijo so na 2.turnirju Mladi upi do 14 let predstavljali naslednji tekmovalci:Val KORDEŽ, Liam LETIĆ, Leon Tshenolo TLHAOLANG STRAUSS (vsi Atom-Domžale), Sanja DOBAJ, Niko TOVILOVIĆ, Zoja in Eva ROBIČ (vsi Š.D.-Ruše) in Žan KUMER, Dorijan PETERKA, Ula GRAL, Ana, Maj in Jan ŠČANČAR, Luka ZRIM in Maksimiljan MARKOČ (vsi Tromejnik-Kuzma).

Strokovno vodstvo reprezentance na turnirju: Sensei Darjan ROŠKER, 7.DAN; Sensei Lovrenc KOKALJ, 6.DAN, Blaž ROBIČ, 3.DAN, Clarissa ROŠKER, 3.DAN ter Branka STRAUSS, 2.KYU.

Skupaj je bilo prijavljenih 124 tekmovalcev oziroma 351 nastopov v katah ter v Kihon in Jiyu-ippon kumiteju.

Naši mladi reprezentantje  so se izkazali – saj so skupno osvojili 10 medalj – 3 zlate, 1 srebrno in 6 bronastih medalj.

Celotna reprezentanca si zasluži v celoti velike čestitke, ne samo zaradi rezultatov, ampak za disciplino, odnos, pravo prijateljstvo – bili so kot ena velika družina.

Veliki hvala tudi tokrat vsem staršem, ki so srčno vzpodbujali naše tekmovalce!

Rezultati

Finale državnega prvenstva SKIF Slovenije

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2024 izvedla 32.Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije.

Državno S.K.I.F.  prvenstvo Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za  malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno ter v kumiteju ekipno za mlajše/starejše dečke in mladince/moške. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I.F. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako je bil organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2024.

Vrstni red klubov po številu osvojenih točk je naslednji:

1. mesto – Tromejnik Kuzma
2. mesto – Š.D. Ruše
3. mesto – Atom Domžale

Rezultati

Karate-Do, v deželi vzhajajočega sonca

Za člane Internacionalne Shotokan Karate-Do zveze Slovenije, se spodobi, da vsaj enkrat letno obiščejo svetovno centralno središče svoje dejavnosti.  Vsesvetovni shod, po naše seminar, privabi smetano svetovnega karateja, vseh starosti.

Kdo si ne želi vsaj enkrat v življenju sodelovati in vaditi skupaj s prvaki karate-doja, prvaki v pravem smislu besede, saj v deželi kateri smo bili, od 25. 3. – 5. 4. 2024, karate in tudi druge priznane borilne športe vadijo in preučujejo univerzitetno, zelo intenzivno in v duhu tradicije, njihove kulture. Red, disciplina, spoštovanje, je tam nekaj zavestno samoumevnega.

Vabljeni k branju … 

34. Tradicionalni zimski SKIF seminar Murska Sobota 2024

Od petka 19.1. do nedelje 21.1.2024 smo se karateisti SKIF Slovenije ponovno tradicionalno družili na že 34. zaporednem zimskem seminarju v Murski Soboti. Na skupaj štirih treningih smo pod taktirko Shihana Ivana Čeriča 8. DAN – Hanshi, obdelali luknje v znanju in se kar se da dobro pripravili na številne aktivnosti v novem letu. Kot vedno sta mu pomagala Sensei Lovro Kokalj 6. DAN – Renshi, Sensei Darjan Rošker 7. DAN – Renshi in SKIF inštruktorji klubov.

V nedeljo so potekali izpiti za KYU in DAN pasove, kjer je bilo skoraj rekordno preko 60 kandidatov. Vsem čestitke za opravljene izpite in veliko uspehov v naprej.

Vabljeni ponovno naslednje leto. Oss!

Priprave A+B reprezentance za aktivnosti v 2024/25

13.1.2024 so v Mariboru potekale fizične priprave in testiranje A in B  reprezentance za aktivnosti v letu 2024/2025. Med glavnimi so mednarodna tekmovanja v začetku leta (Igea Marina, Ruše…). Istočasno se formira selekcija tekmovalcev za nastope na evropskih in svetovnih prvenstvih (Grčija 2025, Turčija 2026).

Karate-Do seminar - Japonska 2023

Mesec April, ( 11. – 22.), je bil za tri člansko zasedbo SKIF Zveze Slovenije, zelo navdihujoč. Najprej poln pričakovanj, že zaradi vnovičnih priprav na dolgo potovanje v deželo vshajajočega sonca in zelo močne specifično izrazite azijske kulture, nato zelo osrečujoč z vidika karate seminarja in druženja s karate prijatelji iz celega sveta, saj se z marsikom tri leta fizično nismo videli, zato je bilo pričakovati veliko veselja ob snidenju. Kulturna zadržanost po posledici kovida, je Japonski narod pripeljala k še večji previdnosti in tega je trenutno čutiti prav povsod, na primer zaščitne maske večinoma še vedno uporabljajo.

Uradni del karate seminarja je bil povezan tudi s počastitvijo, ceremonijo in poslovitvijo od umrlega mojstra Soke Hirokazu Kanazawe 10.Dan. Čustveno zelo močan dogodek in prav vsak, ki je bil v kongresni sobi pripravljeni za počastitev mojstra, si je lahko omislil trenutke, ki jih je sam preživel v njegovi družbi in njegova država kot članica v svetovni federaciji. Soke Kanazawa nas je zbral skupaj, kot družino in kot prave vdane karate delavce in delavke, ki skrbijo za kvalitetni karate v osebnem in svetovnem merilu. Več …

Reportaža iz 45. tradicionalnega karate-do turnirja “za pokal Ruš” 2022

V Rušah znova mednarodni

K.K. Š.D. Ruše 45. zapovrstjo gostil mednarodni karate turnir

Karate-do je v Rušah prisoten že od leta 1975 in kar 45. let zapovrstjo gosti eno najstarejših tovrstnih turnirjev v Evropi. Klub z bogato tradicijo je v vseh letih delovanja vzgojil preko 3300 karateistov, med njimi tudi mnoge državne, evropske in celo svetovne prvake v mnogih disciplinah. Shihan Ivan Čerič 8. DAN – Hanshi, nosi v Sloveniji ene najvišjih »budo« nazivov v tradicionalnem karateju in njegova strokovnost je prepoznana tudi v svetu. Zato se vsako leto pletejo prijateljski odnosi s tekmovalci in strokovnimi kadri iz mnogih evropskih držav, ki se pogosto vzajemno obiskujejo. Tudi letos so gostili preko 350 karateistov iz Slovenije, Češke, Romunije, Srbije, Madžarske in Belgije. Tekmovanje se je tradicionalno odvijalo v mnogih disciplinah tradicionalnega karateja, začenši s katami, v nadaljevanju pa tudi v tehničnih disciplinah in kumite-ju (prosti borbi).

Odlomek iz glasila “Ruški utrip”.